Al vanaf mijn 12e levensjaar ben ik constant bezig geweest met mijn gewicht. Als jong meisje zat ik al wekelijks bij een diëtist of weight watchers.

Ik neem je graag mee in mijn persoonlijke levensverhaal en waarom ik deze coach praktijk ben gestart.

Mijn verhaal kan je bekijken op deze video of onder de video zelf als tekst lezen.

Mijn naam is Claudia, geboren in 1988 en wonende in Aalsmeer. Ik woon daar samen met mijn man, zoon en twee honden. Naast mijn praktijk Positieve Miep Coaching run ik samen met mijn man nog een bedrijf in de verhuur van opslagruimtes, genaamd Majabox.

Herken je dat? Ontelbaar veel keren probeerde ik weer een nieuw dieet. Ik viel wel af maar kon het niet volhouden dus ging ik terug naar mijn oude patronen en kwam terug het gewicht aan. Soms zelfs nog een paar kilo extra.

Al vanaf mijn 12e levensjaar ben ik constant bezig geweest met mijn gewicht. Als jong meisje zat ik al wekelijks bij een diëtist of weight watchers. Mijn gewicht steeg onwijs in de periode dat ik studeerde in Amsterdam. Elke dag 1.5 uur enkele reis, wat gepaard ging met veel eten, als vermaak tijdens de lange rit.

Het was begin 2014, ik was diep ongelukkig, voelde mijzelf heel dik, was onzeker en baalde heel erg van het feit dat het me maar niet lukte om af te vallen. En na zo een dieet kwam ik ook alles weer dubbel en dwars aan. ik kon mezelf heel goed een periode van alles verbieden wanneer ik bezig was met het dieet. Maar als ik het al vol had gehouden tot mijn gewenste gewicht, wilde ik daarna alles weer eten wat ik had gemist, met alle kilo’s terug als gevolg. Mijn oude patronen kwamen loeihard terug.

Ik was altijd in de veronderstelling dat ik vanzelf gelukkiger zou zijn met een slanker lichaam. Maar de onzekerheid bleef, de oude patronen bleven maar terug komen. 

Ik ging terug in dat negatieve spiraal en belandde weer in een leven waar voeding in extremen mijn dag overnam. Ik vrat zoveel tot ik misselijk was, telkens weer, terwijl ik juist zo graag wilde afvallen. Ik begreep mijzelf niet meer, ik wilde zo graag en tóch koos ik telkens om heel veel te eten en vooral heel ongezond.

Toen was het begin 2014, ik had wel door dat alles wat ik probeerde niet de oplossing was. Dus dook ik google op en ontdekte een eetstoornis die veel gelijkenis gaf wanneer ik mijn eigen gedrag bekeek. Binge eating disorder. Een eetverslaving waarbij je grote hoeveelheden tegelijk eet, tot je misselijk bent. Dan stop je om vervolgens weer jezelf vol te stoppen.

Maar het allerbelangrijkste was toch wel, dat ik eerst gelukkig wilde zijn met mezelf in het lichaam wat ik op dat moment had. Want stel nou dat afvallen nooit zou gaan lukken, dan moest ik toch op zijn minst mij gaan accepteren zoals ik ben. Zodat ik gelukkig zou zijn in het lichaam waar ik nu eenmaal mee moest dealen. Dus houden van, moest niet meer in verband staan met afvallen. En daarnaast wilde ik een gezonde relatie met voeding en hoopte ik aan die eetverslaving te kunnen gaan werken.

Ik heb mijzelf toen aangemeld bij een kliniek welke trajecten aanbieden voor o.a. eetverslavingen maar ook anorexia en boulimia. In groepsverband ga je aan jouw gedachten en patronen werken, hoe je die kan ombuigen.

Ik ging van mijzelf houden… een prachtig iets!

En toen ontstond er ruimte om ook aan mijn gezondheid te gaan werken. Ik onderzocht de mogelijkheden voor een gastric bypass, oftewel maagverkleining en besloot voor dit traject te gaan.

Op 16 September 2014 ging ik richting OK. Ik ben daarmee heel veel gewicht kwijt geraakt, wat ervoor zorgde dat ik een stuk gezonder ben lichamelijk. Maar je bent natuurlijk niet aan je hoofd geopereerd, dus ik moet wel scherp blijven op mijn eetgedrag

Ik train 3 keer per week, loop twee keer per week hard en dit heeft voor mij mentaal veel voordelen, naast mijn gezondere keuzes qua voeding.

Mindset is hierbij het allerbelangrijkste geweest. Dit geldt niet alleen voor mij maar voor iedereen, daarvan ben ik overtuigd. En precies met die reden ben ik opleidingen gaan volgen op gebied van mentalcoaching en gezondheidscoaching.

Omdat ik andere wil begeleiden naar een gezondere leefstijl die voor deze persoon werkt. Een traject welke geen quick fix is maar écht het ombuigen van patronen. Zodat je een gezondere toekomst tegemoet gaat. Lichamelijk maar juist ook mentaal.

Durf jij de uitdaging samen met mij aan om patronen te doorbreken en nieuwe te ontwikkelen?

Meld je dan nu aan voor een traject!

Liefs Claudia

Winkelwagen